آشنایی با لپ تاپ

لپ تاپ

پس از کامپیوتر های خانگی و احساس نیاز به یک کامپیوتر قابل حمل ، مهندسان را بسوی طراحی لپ تاپ ها سوق داد ، لپ تاپ ها حدود سی سال است که پا به دنیای تکنولوژی گذاشته اند با اینکه زمان زیادی از تولد لپ تاپ ها نگذشته است اما امروزه لپ تاپ ها پیشرفت بسیار زیادی را نسبت به گذشته داشته اند.

طرح تولید یک کامپیوتر قابل حمل توسط افراد زیادی مطرح شده بود اما کسی که صاحب ایده اصلی لپ تاپ ها بشمار می رود ، مهندس جوانی بنام آلن کای بود کای در شرکت زیراکس مشغول بود ، اما نمی توان او و شرکت زیراکس را اولین سازنده لپ تاپ دانست ، بلکه افتخار تولید اولین لپ تاپ و کامپیوتر قابل حمل مربوط به ویلیام مگریج انگلیسی بود ، وی در سال 1979 به کمک شرکت  گرید سیستمز توانست اولین کامپیوتر قابل حمل را به دنیای تکنولوژی معرفی نماید. اولین کامپیوتر قابل حمل  دارای ۳۴۰ کیلوبایت حافظه از نوع حبابی و نمایشگری از نوع اکترولومینسنت بود. گفتنی است سازمان ناسا از این کامپیوتر قابل حمل برای انجام برنامه های شاتل های فضایی خود استفاده کرد.

لپ تاپ های قدیمی :

تا سال 1983 هیچ شرکت دیگری هیچ لپ تاپ دیگری را به دنیا معرفی نکردند تا اینکه در این سال شرکتی بنام گاویلان لپ تاپی را ساخت که دارای یک حافظه داخلی ۶۴ کیلوبایتی با دسترسی تصادفی (random access memory) یا RAM هم داشت و از یک ریزپردازنده ۸۰۸۸ و یک ماوس لمسی به دنیای تکنولوژی ارائه شد. این لپ تاپ عجیب یک سیستم عامل مخصوص به خود را دارا بود و جالب اینجاست که یک چاپگر هم با خود به همراه داشت ،  ۴ کیلوگرم وزن خود  لپ تاپ و ۴/۶ کیلوگرم وزن چاپگر بود. اما یا این همه این شرکت در پروژه لپ تاپ با شکست روبرو شد.

پس از این اتفاقات کمپانی اپل وارد میدان رقابت شد ، کمپانی پر طرفدار اپل اولین لپ تاپ خود را با نام Apple IIc به دنیا معرفی کرد این لپ تاپ اولیه دارای حافظه داخلی ۱۲۸ کیلوبایتی ، درایو فلاپی ، دو درگاه سریال ، یک درگاه برای ماوس ، کارت مودم ، منبع تغذیه خارجی ارائه شد . گفتنی است این لپ تاپ ۵ کیلوگرم وزن داشت و نمایشگر آن 9 اینچی بود. اپل به عنوان بزرگترین کمپانی تکنولوژی جهان امروزه بازار گوشی های هوشمند و تبلت ها رو از آن خود کرده است .

بیشتر بخوانید  پیکسل بوک گوگل به عرصه ی رقابت با سایر لپ تاپ ها آمد

پس از اپل نوبت به ورود IBM  به این بازار بود در سال 1986 کمپانی IBM یک لپ تاپ تمام عیار را وارد بازار کرد ، این لپ تاپ دارای حافظه ذخیره سازی  ۲۵۶ کیلوبایتی ، یک درایو فلاپی ، نمایشگر LCD (که نقطه قوت این لپ تاپ بود) ، درگاه های موازی و سری چاپگر بود ، گفتنی است این لپ تاپ دارای برخی از نرم افزار های جالب برای نوشتن و ادیت متن ، تقویم ، ماشین حساب و دفترچه تلفن را دارا بود ، این لپ تاپ وزنی حدود 4.5 کیلو گرم را داشت .

با تولید لپ تاپ تقریبا پیشرفته IBM  پس از اپل شرکت های مطرح دیگر جهان از جمله توشیبا هم وارد دنیای لپ تاپ ها شد . آرام آرام شیب پیشرفت لپ تاپ ها تند تر شد و کمپانی های دیگر همچون  کامپک ، دل ، اچ پی ، سونی و توشیبا هم بسوی تولید لپ تاپ ها شتافتند.

لپ تاپ های امروزی دارای امکانات سخت افزاری فوق العاده پیشرفته و وزن و ضخامت کمتر هستند ، تفاوت بسیاری در بین لپ تاپ های امروزی و قدیمی وجود دارد اگر به لپ تاپ های امروزی توجه کنید امکانات بسیار در یک دستگاه کوچک جای گرفته است . نظر شما چی هست؟

امروزه لپ تاپ ها به عنوان یک ابزار ضروری برای دانشجو ها مهندسان و سایر اقشار جامعه هستند. و می توان گفت به جایگاه وافعی خود رسیده اند و حتی می توان گفت آرام آرام تبلت ها جای این دستگاه های هوشمند قدرتمند را میگیرند.

نظر شما در مورد این دستگاه های هوشمند چیست؟ به نظر شما تبلت ها می توانند جای این دستگاه های هوشمند را بگیرند؟

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : آشنایی با لپ تاپ

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *